Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Montažna hiša

Montažna hiša

30 novembra, 2011

Večina strokovnjakov se strinja, da je v trenutnih ekonomskih časih pri gradnji novih hiš montažna hiša vsekakor boljša izbira od opečnato-betonske klasične hiše. V čem je skrivnost montažne hiše in kako je na svojo stran pridobila tudi strokovnjake?

– Hitra gradnja – medtem, ko lahko s klasično gradnjo na gradbišču preživite kar nekaj mesecev, ali celo kakšno leto, je montažna hiša za vselitev pripravljena v vsega nekaj tednih, včasih celo dneh! Pri montažni hiši gre namreč za sestavljanje že vnaprej narejenih delov (kosov), ki jih mojstri sestavijo skupaj in za to ne potrebujejo veliko časa.

– Varčnost – v kolikor se odločite za nakup montažne hiše, vam bo ta prihranila zelo veliko denarja pri porabi energije. Montažna hiša je namreč odličen izolator, za to poskrbijo posebni materiali, iz katerih je taka hiša narejena, zato boste za ogrevanje porabili veliko manj denarja kot pri klasični hiši.

– Varnost – večina ljudi je prepričanih, da so najbolj varni v trdni zidani hiši. Pa to ne drži popolnoma. Verjeli ali ne, raziskave strokovnjakov in primeri v praksi so potrdili, da je montažna hiša veliko bolj potresno-varna od zidane hiše. Gradbeni materiali v montažni hiši so namreč prožni, na ta način se ob močnejših potresih lahko upogibajo, ter se tako izognejo poškodbam, klasična opeka pa preprosto poči, ko ne zdrži več pritiskov narave.

V kolikor se boste odločili za nakup montažne hiše, boste s tem korakom pomagali tudi pri ekološkem ravnovesju. Oglejte si veliko dobrih primerov prakse uporabe montažne hiše in se o pravilnosti nakupa take hiše prepričajte tudi sami!