Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Mobilne hiške se da prestaviti drugam

Mobilne hiške se da prestaviti drugam

22 marca, 2019

mobilne hiškeHiše načeloma spadajo med nepremičnine prav zato, ker ni mogoče spremeniti njihovega položaja. Pod geslom mobilen se v slovarju slovenskega jezika nahaja tudi zveza mobilne hiške. Po navadi so s to besedno zvezo mišljene tiste hiše, ki jih je mogoče prestaviti z ene lokacije na drugo lokacijo. Da je prestavljanje mogoče je jasno. To seveda ne pomeni, da se mobilne hiške pogosto ali sploh prestavljajo. Njihovo prestavljanje ni tako preprosto, kot se morda zdi. Za to, da se premik mobilne hiške lahko omogoči, je treba urediti izredni prevoz.

Mobilne hiške le z izrednim prevozom

Izredni prevoz je prevoz tovora, ki ima večje mere in večjo težo. Vozilo za izredni prevoz mobilne hiške mora biti posebej specializirano za prevažanje takšnega tovora, kot je hiša, ki je mobilna. Vozilo mora imeti posebno korito in prikolice, ki so ali nizke ali razširljive, po potrebi. Celotna prevozna pot pa mora biti nadzorovana in načrtovana. Posebej specializirano vozilo za izredni prevoz se vedno pelje s spremstvom. Vso prevozno pot po navadi načrtuje ekipa za logistiko. To je ekipa strokovnjakov, ki točno ve kako se tovor prekomernih dimenzij naloži, prepelje in tudi zopet postavi na novi lokaciji. Na prvi pogled se zdi to povsem enostaven postopek, pa vendarle temu ni tako.

Mobilne hiške so udobne celo leto

Nadalje je treba načrtovati postavitev prostorov, kako doseči, da bo čim svetlejša, kako poskrbeti, da bo bivanje v njej udobno tako v poletnih mesecih kot v hladnih zimskih mesecih. Treba je skrbno preučiti, kateri materiali so najbolj primerni. Mobilne hiške, ki se jih da premakniti, bi morda lahko bile primerljive z montažnimi hišami, le da so mobilne hiške manjša različica montažne. Kot pri vseh drugih stvareh se tudi mobilne hiške, delijo na standardne in takšne, ki so nadstandardne. Pri izdelavi sodelujejo vrhunski strokovnjaki, ki točno vedo, kako jih izdelati, da je bivanje v njih izjemno udobno celo leto.