Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Maturantske obleke – kako izbrati pravo?

Maturantske obleke – kako izbrati pravo?

18 julija, 2018

Vsekakor je maturantski ples pomembno obdobje vsakega dekleta in fanta – je čas, ko postanete odrasli in zato je velikega pomena, kako se boste na zadnjem plesu pokazali v dvorani. Nekateri ste maturantski ples že doživeli in najbrž veste, kako ste se veselili izbiranja in pomerjanja oblek in kostimov, saj je to posebna priložnost, ki za nekatere pride na vrsto le nekajkrat na leto. Kako pa torej presoditi, kaj bo tista obleka, ki bo odražala vašo osebnost in hkrati poudarila prave dele telesa?

Vsekakor obstaja nekaj pravil, ki se jih je vsekakor pri izbiri elegantnih oblek dobro držati. Pomembno se je zavedati, da vsako telo ni isto in da nekaterim bolj pristajajo telirani in drugim bolj ohlapni kroji – seveda pa je pomembno tudi, kako se v slednjih počutite. Čeprav je obleka morda navzven zelo lepa, se v njej morda ne počutite udobno – morda vam pristaja, ampak si ne predstavljate v njej plesati in normalno gibati cel večer. V tem primeru obleke ne izberite, saj bo prava še prišla. Izberite tudi primerne čevlje, ni namreč potrebno, da si obujete prekomerno visoke čevlje samo zato, ker bodo to nosili vsi drugi ali pa ste mnenja, da je to potrebno. Lahko tudi izbere nizko peto ali čevelj brez pete, pomembno je, da se v njem počutite udobno. Potem pa seveda še modni dodatki in elegantna pričeska – vse to je potrebno za nepozaben maturantski ples.

Nekateri pa radi izstopajo in so zato že mesece prej na lovu za dizajnerske obleke. Te lahko kupite na mnogih sejmih, je pa zanimivo tudi to, da so se mnoge znašle v prodaji javne dražbe. Predvsem zvezdniške ali tiste, ki so se nosile na znanih modnih revijah, zato so tudi javne dražbe ena izmed možnosti nakupa le-teh. in ne skrbite – če tudi še svoje niste našli, lahko še vedno poskusite srečo v salonih oblek in si jo celo izposodite.