Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Letne gume

Letne gume

20 januarja, 2013

Gume policaji pregledajo, vendar zimske seveda veliko bolj pogosto kot letne. Čeprav je tveganje, da vas doleti kazen poleti manjše, je ravno tako pomembne, da tudi poleti vozite dobre letne gume, ki niso preveč zlizane. Naj ustrezajo predpisom, predpisi niso zato, da vam pobirajo denar, ampak so postavljeni zaradi varnosti udeležencev v prometu. Tudi pozimi sicer lahko vozite letne gume, vendar morate imeti v avtu zimsko opremo, kar pomeni zimske verige. Saj vas bo tudi doletela kazen, če se bodo prav zaradi vas začeli pojavljati zastoji v prometu.

Ne le za zimske, tudi za letne gume je določen minimalni profil. Pnevmatike novejše proizvodnje imajo tudi že kazalnik obrabe. Le ta vam pokaže stopnjo obrabljenosti in vas opozori, kdaj je potrebna menjava. Letne in zimske ne obstajajo le zaradi zakona, da se vam tako zaračunavajo, ampak dejansko se gume razlikujejo po svoji sestavi. Glavni dejavnik je prilagoditev vremenskim pogojem. Ali imamo vroče vreme s sončno pripeko ali pa imamo polarni mraz, led snega in brozgo. Oprijem ceste je čisto drugačen, glavnega pomena je vaša varnost. Vas zanima menjava gume?