Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Lesena okna

Lesena okna

13 aprila, 2011

Okna so eden osnovnih elementov doma. Razsvetljujejo sobe, jih napolnijo s svežim zrakom, varujejo pred dežjem. Izboljšajo tudi izgled hiše iz zunanje in notranje strani, še posebno, ko se ujemajo z celotnim slogom arhitekture.

Če prisegate na naravni material in želite imeti lesena okna, ne bodite v zmoti, da lesena okna prepuščajo preveč zraka in da boste imeli čez zimo višje stroške za ogrevanje, kot pa če bi imeli vgrajena pvc okna. Sodobna tehnologija izdelave lesenih oken je v marsičem napredovala, tako da je strah na tem mestu predvsem odveč.

Kakovostna sodobna lesena okna so okna zmogljive izolacije, in lahko zmanjšajo vaše stroške energije za skoraj 25 odstotkov. In če pogledamo na okna še z drugega vidika, lahko vidimo, da je les lahek, močan in privlačen material, ki prinaša topel in domač občutek. Lesena okna so prijetna očem, poleg tega pa tudi odličen izolator.

Poleg tega pvc oken ne moremo vgraditi ravno v hišo, ki je bila zgrajena stoletje ali dva nazaj, saj se  ne bi skladala z videzom in podobo takšne hiše. Na drugi strani pa so lesena okna skorajda univerzalna, saj ustrezajo vsaki gradnji, stari ali sodobni.