Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Lektoriranje diplomske naloge

Lektoriranje diplomske naloge

2 aprila, 2013

Kadar dokončano diplomsko nalog, je nujno, da jo izročimo lektorju. Samo tako se lahko izognemo napakam, ki jih zaradi neštetih branj svojega dela ne vidimo več. Četudi nam gre slovnica dobro od rok, lahko lektoriranje odstrani zatipkane besede, manjkajoče besede, ponovljene besede, seveda pa tudi številne druge slovnične in pravopisne napake.

Življenjepis in prošnja za služb – nikar brez lektoriranja!

Iščete službo? Brez sedenja za računalnikom in tipkanjem prošnje in življenjepisa ne bo šlo. Če se prijavljate na javno razpisano delovno mesto, si lahko samo predstavljate, koliko prošenj bo dnevno prejel kadrovik. Malomarno, slovnično pomanjkljivo napisane prošnje najbrž niso še nikoli prinesle vabila na razgovor, zato obvezno poskrbite za lektoriranje.

Lektor bo vašemu besedilu ne samo odstranil napake, ampak ga izpili, da bo berljivo, jasno in bo fokus na vas in vašem znanju, ne pa na slabo napisanem besedilu.