Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Kvinoja z zelenjavo je zelo zdrava jed

Kvinoja z zelenjavo je zelo zdrava jed

30 septembra, 2017

Bi si radi pripravili zdrav obrok, nimate časa in tudi ne ideje in že razmišljate o tem, da bi si raje narezali salamo? Zakaj neki, če pa imate lahko zelo zdrav obrok že v 15 minutah. Tako hitro pripravljena je lahko le kvinoja, ki ima veliko prednosti poleg tega, da je hitro pripravljena, je hkrati tudi zdrava in še in še bi lahko naštevali o njej. Kako enostavno se pripravlja kvinoja z zelenjavo, lahko najdemo povsod, in sicer uporabimo na primer eno skodelico kvinojo, ki jo prelijemo z dvema skodelicama vode, dodamo zelenjavo in ko voda zavre, kuhamo še 15 – 20 minut. Nato pustite stati še kakšnih pet minut, če si želite, da kvinoja še dodatno nabrekne in jed je pripravljena.

 

Preden se začne kuhati kvinoja z zelenjavo, kvinojo operite

Vsekakor velja kvinoja za izredno zdravo živilo, vendar pa je hkrati tako, da če želite uživati tisto pravo zdravilo, kvinojo najprej sperite pod tekočo vodo, šele nato jo začnite kuhati. S tem sperete snov, ki ni primerna za uživanje, vendar pa ta snov za človeka ni strupena, temveč je izredno zdravilna pri kakšni vnetjih na koži, saj jih hitro pozdravi.

Glede zelenjave, ki jo boste uporabili, pa je tako, da lahko poljubno izberete zelenjavo, lahko pa se držite ustaljenih receptov, ki jih kar nekaj najdete na spletu. Za tiste, ki pa boste kvinojo pogosteje uživali, pa lahko že v naprej rečemo, da vam bo napisanih receptov hitro zmanjkalo, saj se kvinoja žal ne uporablja v slovenskih gospodinjstvih zelo pogosto oz. v le redkih sploh vedo, kaj kvinoja sploh je in kako se uporablja, zato je vsekakor veliko bolje, da poskušate kvinojo kar sami pripraviti na najrazličnejše načine, nikakor pa ne pozabite, da se kvinoja lahko uporablja tudi kot sestavni del solat in pa v drugih hladnih jedeh, torej ni nujno, da se vedno uporablja kot topla jed.