Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Katero kvalitetno in čim bolj ugodno računovodstvo je najboljše?

Katero kvalitetno in čim bolj ugodno računovodstvo je najboljše?

4 septembra, 2016

Ker je na trgu danes toliko različnih ponudnikov za računovodske storitve, je popolnoma jasno, da ima človek, ko išče računovodstvo zase, enostavno res težko nalogo pred seboj, še posebej če gleda tudi na cenik računovodskih storitev. Veliko bolje je, če podjetnik razume, kaj mu računovodja ponuja, torej da zna sploh komunicirati, za kar pa nujno potrebuje izkušnje.

Je pa seveda takih primerov bolj malo, zato večino bodočih podjetnikov bolj zanimajo izkušnje prijateljev oz. znancev in se na tej podlagi odločajo za računovodstvo. Seveda pa tudi med znanimi sprašujejo, katero računovodstvo je najboljše ter hkrati kvalitetno in čim bolj ugodno. Veliko podjetnikov zaupa svoje finance podjetju Moje računovodstvo, kjer imajo cenik računovodskih storitev določen kar na podlagi mesečnega pavšala, ki pa lahko odstopa le v primeru, da obseg poslovanja bolj odstopa od predvidenega iz pavšala. Da pa bi obstajal cenik računovodskih storitev, ki je izredno ugoden in za katerega bi odšteli le kakega desetaka ali pa morda petnajst evrov ali nekaj podobnega, pa je izredno malo možnosti, razen če gre za kakšno poznanstvo ali usluge.

V nasprotnem primeru pa vam dejansko svetujem, da se ne odločite za tako ugodnega ponudnika, saj vas lahko tako zelo nizek cenik računovodskih storitev stane veliko takrat, ko vas bo obiskal inšpektor in po možnosti našel veliko napak. Za določen odstotek je v takem primeru odgovoren računovodski servis, vsekakor pa ne v celoti, zato se praviloma del kazni prenese na naročnika. Zato je cena vsaj 20 – 25 € tista, za katero vam svetujem, da jo kot najnižjo plačate.