Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Kateri so potrebni dokumenti za plačilo in prevzem avtomobila?

Kateri so potrebni dokumenti za plačilo in prevzem avtomobila?

8 oktobra, 2016

V kolikor želite najeti avto pri rent a car ponudniku, morate za to izpolnjevati določene pogoje. Ti pogoji so pri večini ponudnikov zelo podobni, saj se razlikujejo zgolj v kakšni podrobnosti. Te podrobnosti so po navadi način plačila, ki je lahko plačilo v naprej, nekateri pa ponujajo možnost tudi plačila po zaključenem rent a car najemu. Agio.si pri rent a car najemu zahteva, da ima stranka ob najemu pri sebi veljaven osebni dokument, veljavno vozniško dovoljenje ustrezne kategorije in pa da uporabi kreditno kartico kot plačilno sredstvo.

Rent a car za podjetja pa poteka pod malo drugačnimi pogoji, in sicer lahko pravne osebe rent a car najem opravijo z naročilnico in vozilo prevzamejo po plačanem predračunu. Na naročilnici mora obvezno pisati, da gre za najem vozila in točno obdobje rent a car najema. Naročilnica ima tudi to posebnost, da so z njo kriti tudi vsi morebitni ostali stroški, ki bi ob najemu vozila lahko nastali. Praviloma, se najem ne da opraviti, če opisani pogoji niso natančno izpolnjeni, vendar so možna malenkostna odstopanja v skladu s posebnim dogovorom s ponudnikom, ki pa je od stranke do stranke drugačen.

Zato priporočam, da se za vsak posamezen rent a car najem posebej dogovarjate s ponudnikom, pa naj si bo to ta dotični, ali pa katerikoli drugi ponudnik. Na takšen način si boste zagotovili, da bo vaš najem takšen, kot si ga vi želite ter da se boste z veseljem še večkrat vrnili k istemu ponudniku.