Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Razlika med originalno, združljivo ali obnovljeno kartušo/tonerjem

Razlika med originalno, združljivo ali obnovljeno kartušo/tonerjem

7 marca, 2011

Na trgu se pojavlja mnogo različnih izvedb kartuš oz. tonerjev, pa pravzaprav ne vemo kaj kateri od teh izrazov sploh pomeni. Torej originalna kartuša je kartuša, ki jo izdela isti proizvajalec, ki je izdelal tudi vaš tiskalnik npr. HP za HP tiskalnik. Združljiva (pogosto imenovana tudi kompatibilna kartuša) je kartuša, ki je ne izdela npr. HP za HP tiskalnik ampak nek drug proizvajalec, ima pa enake lastnosti in bo delovala enako kvalitetno kot originalna, obstajajo lahko manjše razlike vendar so v večini primerov zanemarljive.

Obnovljena kartuša pa je kartuša, ki je bila v postopku recikliranja najprej prevzeta kot prazna originalna. Če je primerna za obnovo se kartuša očisti, zamenjajo se morebitni izrabljeni oz. uničeni deli, pregleda se delovanje električnega vezja, nato pa se kartuša napolni, preizkusi in neprodušno zapre, da se prepreči izsušitev. Taka obnovljena kartuša je primerna za uporabo in se po kvaliteti zelo malo razlikuje od originala saj se za delovanje kartuše uporabijo skoraj vsi originalni. Vas zanimajo tonerji?