Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Kako urediti majhno stanovanje?

Majhno stanovanje se lahko zdi precej utesnjeno, vendar lahko to spremenite s pravilno ureditvijo pohištva. Opremljanje majhnega stanovanja se zdi lahko, vendar, če želimo lepo funkcionalno in predvsem udobno stanovanje, je pred ureditvijo potreben tehten premislek in pametno načrtovanje.

Pri majhnem stanovanju je pomembno da pohištvo razporedimo tako, da bo prostor izgledal urejen, in bo dovolj prostora za prehod. Za barve je pomembno izbrati svetle barve, ključno pa je tudi, da je v prostoru dovolj svetlobe, svetloba namreč odpravi občutek utesnjenosti. Če se le da, je priporočljivo, da v prostor dobimo dovolj naravne svetlobe, če je prostor v bolj kletnih prostorih, kjer ni dovolj zunanje svetlobe, je pomembno izbrati primerne luči, ki ne bodo ne premočne, ne prešibke. Poskrbeti moramo, da luči ne povzročajo, da od pohištva padajo ostre sence, ki bi potemnile prostor in ga navidezno zmanjšale. Velikega pohištva nikoli ne postavljamo pred okna ali pred kakšen drugi svetlobni vir, ki bi svetlobo zastirale.

Pri postavitvi pohištva je treba biti pozoren na vrata in na kero stran se le ta odpirajo, pohištvo mora namreč omogočiti, da lahko vrata normalno odpremo, brez da jih pri tem zaustavi kakšno drugo pohištvo. Omogočiti moramo tudi dovolj prostora za premikanje in da nam nič ni v napoto. Da navidezno povečamo stanovanje, je priporočljivo v stanovanju obesiti vsaj eno ogledalo, ta namreč povečajo stanovanje in ga naredijo bolj udobnega. Priporočljivo je kupiti več namensko pohištvo, ki nam lahko služi za več namenov, na primer jedilno mizo lahko uporabimo tudi kot pisalno mizo.

Pohištvo naj bo svetlih barv, priporočljivo iz lesa, saj to daje občutek udobja, svetle barve pa stanovanje naredijo navidezno večje in bolj prostorno in urejeno. V majhnih stanovanjih je priporočljivo imeti samo nujne stvari, saj bi vsaka nepotrebna dekoracija ali pa kos pohištva deloval neurejeno in občutno manjše.