Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Je lahko zdravo hujšanje tudi hitro?

malincaStremite k temu, da bi izgubili kilograme? Če ste jih lepo počasi nabirali, jih boste lepo počasi tudi izgubljali, saj je to edini pravi način hujšanja in edini način za zdravo hujšanje in edini način za dolgoročni uspeh. Ne glede na to, koliko kilogramov morate izgubiti, naj vam ne zadišijo tiste hitre diete, s katerimi po vsej verjetnosti res lahko dosežete želene rezultate, ampak pomislite, kako zdravo je hitro in zdravo hujšanje in pomislite tudi na to, koliko časa boste lahko doseženo težo zadržali, verjemite, kolikor bliskovito se boste kilogramov rešili, tako bliskovito jih boste tudi dobili nazaj.

 

Ali obstaja torej hitro in zdravo hujšanje?

Da, obstaja, vendar le v primeru, da se odločite za zdravo hujšanje takrat, ko imate res veliko preveč odvečnih kilogramov, ko tudi kilogrami kopnijo z veliko mavho in zato nek velik trud niti ni potreben. Bolj kot pa ste blizu idealne teže, pa je zdravo hujšanje počasno, ampak lahko ste prepričani, da boste potem doseženo težo tudi veliko lažje vzdrževali. Zato si nikakor pri zdravem hujšanju ne zadajte cilja, da želite izgubiti na teden toliko in toliko kilogramov. Prvi teden boste verjetno še dosegli zastavljeni cilj, potem pa izguba kilogramov ne bo tako drastična. Prvi teden namreč večinoma izgubite odvečno vodo iz telesa, zato pride do hitrejše izgube teže, ko pa se le – ta enkrat izloči, pa pozabite na to, da bi bilo zdravo hujšanje tudi hitro.

Seveda, uspeh bo večji, če boste bolj zdravi prehrani, ki je načelo, na katerem temelji zdravo hujšanje, dodali še telesno aktivnost, pa čeprav bo to le malo hitrejša hoja, samo da se premaknete iz stanovanja na sprehod in ne direktno v avto.

Največja napaka, ki jo ljudje naredijo, je, da si zastavijo cilj po tednih, potem pa že drugi teden izgubijo ves zagon, saj se plan ne uresničuje povsem.