Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Italijanščina

Italijanščina

23 maja, 2012

Jezik ki ga govorijo v Italiji se imenuje italijanščina. italijanski jezik, ki je v svetu dobro znan. Govori ga približno 62 milijonov ljudi, kar ga umešča med enega od svetovnih jezikov. Predniki Italijanskega jezika seveda latinščina, kar se vsem ne zdi nič kaj posebnega saj sta jezika dokaj podobna. Pravijo da se je italijanski jezik dokaj enostavno naučiti. Ponavadi pa vse tiste, ki se hočejo naučiti nekega tujega jezika in le ta ima dvojino jim to dela veliko preglavic. Kajti dvojino je ohranila skoraj samo Slovenija.

Jezik italijanščina je romanski jezik. V 15 stoletju so ta jezik uporabljali vsi večji umetniki. Ta jezik ima 21 črk za razliko od našega, ki jih ima 25. po svetu govori veliko ljudi italijanski jezik okoli 120 milijonov kar je zelo veliko za tako relativno majhno državo. To samo dokazuje kako je bila Italija močna v zgodovini. To samo kaže vpliv rima na Evropo