Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Ionizator vode izboljša kakovost vode

Ionizator vode izboljša kakovost vode

15 aprila, 2019

Sodoben način življenja vpliva na kakovost pitne vode. Pitna voda je namreč vir življenja, naravna tekočina brez barve, vonja in okusa, ki jo človek nujno potrebuje za preživetje. Za normalno življenje mora človek popiti približno dva litra vode na dan. Pri tem ni pomembno le to, da se popije dovolj vode, temveč kakšna voda se popije. Kakovostna voda pomeni kakovostno življenje. Ena od naprav, ki lahko priskrbi kakovostno vodo, je ionizator vode. To je naprava za domačo rabo, ki naj bi spremenila pH-vrednost vode. Čista voda naj bi imela nevtralen pH, torej vrednost 7. Vendar se vrednost vode nekoliko spreminja, na kar vpliva temperatura.

Ionizator vode dvigne pH-vrednost vode

S pomočjo elektrolize ionizator vode dvigne ph-vrednost pitne vode. Torej je pH-vrednost višja od 7 in voda postane bazična. Vodo, ki priteka, ionizator vode razdeli na dva toka. En tok vsebuje bazične sestavine in en tok vode ima kislo pH-vrednost. Človeško telo sicer ima sposobnost, da samo skrbi, da so pH-vrednosti kože, telesnih tekočin in telesnih organov v ravnovesju. Vendar pa je ena od glavnih sestavin človeškega telesa prav voda, ki lahko s svojo pH-vrednostjo vpliva na zdravje telesa in morda pripomore k razvoju različnih bolezni ali okužb. Strokovnjaki za prehrano svarijo pred uživanjem hrane, ki je predelana ali pripravljena vnaprej. Takšna hrana naj bi vsebovala preveč soli ali sladkorja.

Ionizator vode prepreči zakisanost

Posledica uživanja takšne slabe prehrane je zakisanost telesa. Vrednost pH celotnega telesa je kisla, kar lahko povzroči več nevšečnosti, kot so pomanjkanje energije, slabšo odpornost, glavobol. Močnejša kislost lahko celo pripelje do tega, da začnejo odmirati celice. Rešitev predstavlja prav ionizator vode. Ta domača naprava bo pitno vodo iz vaše pipe spremenila v bazično vodo, ki je odlična za vaše telo. Pitje bazične vode bo telo hidriralo veliko bolje, kot če bi pili navadno pitno vodo. Telesu bo bazična voda pomagala, da se razkisa. Čeprav je telo odličen samozadosten organizem, včasih potrebuje nekaj pomoči.