Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Investiranje v kriptovalute preko sklada

Investiranje v kriptovalute preko sklada

6 aprila, 2020

kripto

Ena najvarnejših oblik investiranja, je investiranje preko skladov, pa naj si bodi delniških ali skladov, ki investirajo v kriptovalute. Zakaj? V primeru delniških skladov, bomo popolnoma ob svoje premoženje le in izključno v primeru, če v isti stotinki sekunde propadejo VSA podjetja, katerih delnice so v portfelju določenega sklada. Enako je s skladi, ki opravljajo svoje investiranje v kriptovalute. Namreč, v isti stotinki sekunde morajo propasti vse kriptovalute v katere določeni sklad vlaga sredstva vseh vlagateljev. Eden od bolj zaupanja vrednih skladov, ki opravljajo svoje investiranje v kriptovalute, je sklad Incrementum.

 

Incrementum: sklad za investiranje v kriptovalute

Sklad Incrementum se lahko pohvali z zelo lepimi donosi v vsem njegovem dosedanjem delovanju, ki so plod temeljite analize vrhunskih strokovnjakov, katerim je investiranje v različne finančne produkte domače področje že več kot 10 let, nekaterim izmed njih tudi že več kot 17 let. Zato lahko upravljavci tega sklada zagotavljajo profesionalno upravljanje na najvišjem strokovnem nivoju. Sklad Incrementum pa zagotavlja tudi zelo hiter dostop do denarja, torej na zahtevo investitorja, le-ta svoj denar že vidi na svojem računu v manj kot 24 urah.

 

Kdaj pa je pravi čas za investiranje?

investiranje

Večina ljudi bo na to vprašanje odgovorila, da pravi čas za investiranje ni nikoli. Ravno tako mišljenje, pa razlikuje bogate od revnih. Namreč, le redko kdo se je rodil pod tako srečno zvezdo, da se je lotil posla, ki mu je prinesel milijone, ne da bi kadarkoli investiral vsaj 10% svojega premoženja v kateri koli od finančnih instrumentov. So pa tudi taki, npr. Warren Buffett, ki pa so vse svoje premoženje naredili z investiranjem v različne finančne instrumente, naj si bodi to npr. delnice, kriptovalute ali pa nekaj tretjega. Ampak, kdaj so to investiranje izvajali? Zlato pravilo vseh, ki so investirali v pravem času je, da se investira v času krize in žanje donose v času rasti. Torej, investirajte zdaj, ko je kriza zaradi novega korona virusa Covid-19 in poberite svoj zaslužek, ko bo krize konec.

Razpršite svojo investicijo, zmanjšajte tveganje

 

En od načinov, kako zmanjšate tveganje, da rezultat vašega investiranja ne bo dosegel vaših želenih oz. pričakovanih ciljev je, da investirate v različne stvari, npr. nepremičnine, delnice, plemenite kovine in kriptovalute. Lahko pa izberete tudi samo sklad Incrementum, ki investira v več kriptovalut in že s tem razpršite svoje investiranje ter s tem bistveno zmanjšata tveganje vaše investicije. Zelo pametno pa je izbrati tudi različne načine za investiranje, npr. enkratna investicija in hkrati tudi periodično investiranje in s tem izkoriščanje metode Cost Average Effect – metoda povprečne cene.

Investiranje prepustite strokovnjakom

 

kam_investirati

Ključnega pomena za investiranje je, da odločitve prepustimo strokovnjakom. Sami npr. prihajamo iz gradbene stroke in smo na svojem področju vrhunski strokovnjaki, pa se znamo enako dobro odločiti tudi v katere delnice vložiti svoj trdo prigaran denar, kdaj kupiti zlato, kdaj vstopiti v svet kriptovalut, katere kriptovalute kupiti, kdaj iz investicije izstopiti, ipd. Če znate sami odgovoriti na postavljena vprašanja in še kakšno podvprašanje, potem strokovnjaka ne potrebujete, če pa kolebate zgolj pri enem od naštetih vprašanj, potem je dejstvo, da je veliko bolje, da odločitve prepustite strokovnjakom.