Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Imate opravljeno maturo? Tudi če ne, je tu maturitetni tečaj

Imate opravljeno maturo? Tudi če ne, je tu maturitetni tečaj

22 junija, 2016

Tema današnjega članka bo maturitetni tečaj. Kaj sploh je ta tečaj? Gre za izobraževanje v dolžini enega leta, primeren pa je za tiste, ki izpolnjujejo pogoje za opravljanje mature in le-te nimajo opravljene. Govorimo seveda o splošni maturi. Po strukturi je podobno izobraževanju za odrsale, poteka pa ravno tako, če boste tečaj uspešno opravili, vam to odpre možnost opravljanja splošne mature. Naj vam povem še najboljšo novico, prvo redno opravljanje maturitetnega tečaja je brezplačno, med izobraževanjem, seveda rednim pa boste pridobili tudi status rednega dijaka, ki ima kar nekaj prednosti. Je pa za to, da lahko ta tečaj opravljate potrebnih nekaj pogojev. Zaključeno morate imeti vsaj srednje poklicno ali strokovno izobraževanje, poklicno tehniško izobraževanje ali pa tretji letnik gimnazije.

Prijave za ta tečaj potekajo do začetka septembra, zraven prijave pa bodo kakopak zahtevali dokazila. Obrazce za ta tečaj lahko dobite na več spletnih straneh, vse kar je potrebno, je le to, da v spletni iskalnik vpišete maturitetni tečaj.

Opravljena matura vam lahko odpre marsikatera vrata v svet nadaljevanja šolanja. Vpišete se lahko tako v višje in tudi visokošolske študijske programe, prav tako pa tudi v univerzitetne programe.

Dokazilo o šolanju je dandanes pri iskanju službe skoraj najbolj pomembna postavka. Na prvem mestu delodajalci pregledajo prošnje in prvo kar vidijo je stopnja izobrazbe. Na žalost je tako, sploh v velikih podjetjih. Po mojem mnenju je najbolj pomembno znanje, ki ga imate, le-tega pa največkrat pridobite s samim delom in ne z šolanjem. Na maturitetni tečaj se lahko pripravite sami, pri tem pa so vam lahko v pomoč raznorazni centri za inštrukcije, ki take programe učenja nudijo.