Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Hernija se zgodi, ko disk gre s poti

Hernija se zgodi, ko disk gre s poti

29 maja, 2019

Bolečine v hrbtenici se lahko preprečijo že v otroških letih. Nepravilna drža in torbica, ki nosi Janezka, in več let osemurnega sedenja v šoli so glavni krivci za poškodbe, ki jih posameznik utrpi v sledečih letih. Kaj še vpliva na zdravje tega dela? Predvsem nepravilna prehrana, premalo gibanja ali nepravilni gibi vplivajo na zdravje in obliko telesnega ogrodja. Ta del je sestavljen iz 33 kosti, sklepov, vezi, mišic, živcev in medvretenčnih ploščic. Če se katera od slednjih premakne, pride do bolečin na ledvenem področju, pojav, imenovan hernija. Te pa se ne zadržijo le tam, temveč se razširijo po nogi. Rešitev se skriva pod imenom Neuronal, o katerem lahko več preberete na spletni strani: http://www.bolec-hrbet.si/hernija.

Hernija: naredite križ čez bol v križu

Statistika pravi, da veliko večino ljudi vsaj enkrat v življenju doživi bol v križu. Zdi se, kot da vas uščipne, zelo nelagoden občutek pa lahko traja le trenutek ali se raztegne na več dni ali celo tednov. Mogoče je, da se hernija začne ponavljati. Takrat postane kronična. Če je vzrok za pojav hernije utesnitev živcev in so ti utrpeli poškodbo, vam lahko življenje olajša Neuronal. Ta je sestavljen iz snovi, ki pomagajo pri obnavljanju živčevja v prizadetem predelu. Tako je učinkovit, da je na prodaj v lekarnah in trgovinah, ki so se specializirale za prodajo medicinskih pripomočkov. Pri izdelavi so sodelovali strokovnjaki, zato lahko dodatku zaupate, da hernija po zaužitju ne bo več povzročala težav.

Združeni v iskanju svetega grala

Tri področja, ki se morajo povezati za razvoj res učinkovitega zdravila, so medicina, znanost in nutricionistika. Z združenimi močmi lahko strokovnjaki, prihajajoči z vseh treh, ob rednem spremljanju novih spoznanj v zdravstvu izdelajo kakovostno dopolnilo, ki bo lajšalo dneve trpečim. Sploh tako pogosti problemi, kot je hernija, zahtevajo od strok, da se med sabo povežejo, s ciljem najti rešitev. Če ne dokončne rešitve, pa nekaj, kar bo pomagalo narediti dneve znosne. Četudi je počitek potreben, si večina ne more privoščiti predolgih izostankov z dela. Namreč, hernija je hkrati tudi eden od najpogostejših vzrokov za bolniški dopust.