Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Gejziri in slapovi za bazen

Gejziri in slapovi za bazen

29 oktobra, 2012

Domači montažni bazeni imajo največkrat vgrajeno še kakšno dodatno vodno atrakcijo. Najbolj pogosto se lahko odločimo med slapovi, gejzirji ali pa protitoki.
Gejzir za bazen je nameščen na dno. Namestiti je potrebno mrežast element, od tega elementa vodi cev v strojnico. Tu se nahaja močno puhalo, ki vpihuje zrak. Puhalo je priklopljeno na vir električne energije. Ustvari nam občutek naravnega gejzirja. V bazen priteka ogromna količina zraku. Veliko bolj enostavno ga je vgraditi v betonske. Vključi se ga s pomočjo posebnega gumba, lahko se odločimo tudi za telekomando. Pomembna je tudi moč gejzirja. Odvisna je od globine vode nad njim in seveda od moči, ki jo ima puhalo. Če je zunanji bazen plitek, do enega metra ali pa še manj, je dovolj, če se odločimo za običajno ventilatorsko puhalo, ki je tudi zelo poceni. Če ima bazen večjo globino nad enim metrom pa je primerno, da se odločimo za turbo pihala. So seveda veliko bolj dražja, nam pa lahko pihajo zrak neomejeno dolgo.

Ob bazen lahko namestimo različne slapove.

Ti elementi nam zelo popestrijo našo okolico. Je velika dekoracija in hkrati nam lahko služi tudi za masažo. S pomočjo slapu imamo lahko masažo vratu in ramen. Pomembno je, da slap namestimo tako, da voda pada v bazen. Trg ponuja kar nekaj vrst slapov, z različno višino slapu in tudi različno širino. Ko se odločimo za dodatke, je zelo pomembna montaža le teh. Slaba montaža nam uniči vse prijetne funfcije teh dodatkov. Kako delujejo slapovi? V strojnici se nahaja obtočna črpalka, ki zajema vodo.
Dodatkov je zelo veliko in lahko so cenovno dosegljivi.

Odvisno je za kateri dodatek se bomo odločili. Seveda nam vsak polepša trenutke, ki jih preživimo ob bazenu. Velikokrat se zgodi, da se nekdo odloči za nakup in ga kasneje ne uporablja veliko. To je velika škoda, saj investicija v njega ni tako majhna. Cenik bazenov in vseh dodatkov zdraven pa lahko dobimo na različnih spletnih straneh. Prodajalec, oziroma punudnik nam opiše vse kako naj bi ti pripomočki delovali in kako naj bodo montirani in vzdrževani.