Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Elegantne pustne maske

Elegantne pustne maske

12 januarja, 2016

Pust so ljudje praznovali nekdaj popolnoma drugače kot ga danes, saj so včasih poznali bolj ali manj obred in maškare v res zelo mili obliki, torej morda kakšna drugačna obleka ali kos oblačila. Šele kasneje pa se je pojavilo tudi praznovanje in šeme v takšni meri, kot jih poznamo danes. Prav tako so se pustne maske pojavile kot šema kasneje, saj se je najprej pojavila maska kot zelo poznana in cenjena Beneška maska, ki je za Benetke prav prepoznaven simbol in zaradi njenega celotnega sloga se kakšna Beneška maska nahaja skoraj da v vsakem domu.

Iz teh mask so se nato pojavile tudi elegantne pustne maske, ki se danes večinoma uporabljajo za pustovanje, večinoma jih uporabljajo ženske zraven elegantnih preoblek. Mnoge pa elegantne pustne maske uporabljajo tudi kot edino preobleko na sebi, kar pa je zagotovo tudi bolje kot nič, vsaj če govorimo o pustovanju. Takšne pustne maske imajo po navadi kakšne kristalčke in so malo večje od klasičnih, torej čisto osnovnih modelov, ali pa imajo perje, ki naredi še posebno eleganco.

Takšne pustne maske so zelo uporabne tudi na kakšnih gala prireditvah, na katerih je takšna oprema kar ustaljena. Kljub eleganci pa take pustne maske sploh nimajo visoke cene, saj jih dobimo za manj kot 20 €, kar pa res ni veliko, še posebej če upoštevamo dejstvo, da jih je možno uporabljati na več priložnostih med letom, vsekakor pa tudi več let, če niste ravno tako muhasti, da želite imeti vsako leto drugačno.