Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Dnevna soba kot prostor za druženje

Dnevna soba kot prostor za druženje

7 junija, 2017

Dnevna soba je nepogrešljiv prostor vsakega doma. Je prostor kjer se zbere celotna družine z namenom druženja ob raznih družabnih igrah, gledanju televizije in podobnih dejavnosti. Dnevna soba predstavlja prostor, kjer si oddahnemo po napornem dnevu.

V dnevni sobi ljudje preživimo največ prostega časa, takoj za spalnico. Prostor mora biti torej funkcionalen, na videz privlačen in udoben. Dnevna soba mora biti oblikovana tako, da se vsakdo počuti domače in pozabi na vsakodnevni stres, ki je v današnjem tempu življenja neizogiben.

Oprema dnevne sobe

Ideje za ureditev dnevne sobe, lahko najdete na spletu. Vse prostore je najbolje o opremljati po feng shuiju oziroma po energijah, ki krožijo skozi prostor. Pohištvo izbiramo glede na velikost prostora, na barve, ki so že prisotne v njem in na material že prisotnega pohištva. Najbolje je uporabiti les, kamen, laminat, dopolnimo oziroma razbijemo pa ga lahko s preprogami, ki so raznovrstne in kot modni dodatek celotnemu prostoru.

V dnevni sobi poleg sedežne garniture definitivno ne manjka televizija, katero večina družin gleda ob večerih preden odidejo v posteljo. Nekje na sredini je navadno klubska mizica, na katero odložimo prigrizke in pijačo, da se med gledanjem televizije zamotimo in se nevede redimo. Za zimske dni pa nam še kako prav pride kamin, ob katerem pijemo vroč kakav ali čaj, da se v družbi pogrejemo po hladnem dnevu.

Dnevna soba danes in včasih

Včasih so bili takšni prostori namenjeni le druženju in delanju raznih opravil, kot so likanje. V jesenskih dneh prav tako lupljenje fižola ob vroči krušni peči in klepetu sosed, ki so se zbrale, da so si krajšale hladne temne večere. Sedaj to počnejo le redke kmečke družine, večina nas pa dnevnega prostora ne uporablja za ta namen, temveč za počitek ob buljenju televizije, s katero preganjamo čas, s katerim ne vemo kaj bi.