Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Didaktične igrače za darilo

Didaktične igrače za darilo

18 avgusta, 2018

pametne igrače za otrokeVsi vemo, kako radi kupimo kakšno darilo za majhnega otroka h kateremu prihajamo na obisk. Če kupimo kaj za obleči je to bolj darilo za starše kot otroka, če otrok še ni prav zelo velik in še nima izbranega kakšnega risanega junaka. Ravno zato se večina ljudi odloči raje kar za kakšno igračko, pri kateri pa tudi lahko kar precej brcnemo v temo. Nakup didaktične igrače je zato za darilo najmanj zaželen, saj ne veste, na kakšni stopnji razvoja je otrok, razen seveda, če ga ves čas spremljate in točno veste, kako napreduje. Prav zelo pametne igrače za otroke je bolje, da kupijo starši oz. tisti, ki točno vedo, kaj kupiti, saj igrače, ki so preveč enostavne, otroka ne bodo zanimale, do preveč zahtevnih pa bo verjetno enkrat v prihodnosti prišel, ni pa nujno.

Kakšne pametne igrače za otroke kupiti?

Predvsem izbirajte takšne in tiste, ki so primerne za vašega otroka in si res nikar ne ozirajte na priporočila o starosti, ki jih najdete na škatli. Prav tako z vašim otrokom ni nič narobe, če didaktične igrače za 2 leti pri 4 letih še ne bo znal uporabljati. Morda pa mu tudi ni zanimiva na pogled ali pa mu še niste pokazali, kaj naj z njo dela, samo na pogled pa mu tudi ne more biti zanimiva. Za nove didaktične igrače praktično vedno velja, da pokažite na nek nevsiljen način otroku, kako naj se igra z njo, potem pa ga pustite, da jo počasi, počasi osvoji. Nekateri otroci rabijo tudi kakšen mesec, da jim didaktične igrače postanejo zanimive, spet drugi pa se z novo igračo začnejo igrati takoj.

Didaktične igrače za naprej

Največja napaka, ki jo ljudje naredijo, je, da otroku kupijo didaktične igrače, ki res še niso primerne njegovemu razvoju, se tega tudi zavedajo, ampak tako menijo, da bo ena igrača zanimiva vsaj nekaj časa, ne pa le nekaj mesecev. Ampak to je res največja napaka, ker če otroku nekaj poklonite, naj ima za takojšnjo uporabo, sicer bo opravičeno žalosten.