Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Da da optimizacija spletnih strani rezultate, traja dolgo

Da da optimizacija spletnih strani rezultate, traja dolgo

29 decembra, 2017

dominatusPrav vsako podjetje kot začne s svojim poslovanjem, si seveda želi, da bi čim prej lahko začelo prodajati, saj je to bistvo poslovanja. Povsem enako je tudi takrat, ko ima spletno stran narejeno, če je bil njen osnovni namen, zaradi katerega se je delala, tudi prodaja. Vendar pa danes že vrabci na strehi čivkajo, da je potrebna optimizacija spletnih strani in druge vrste spletnega oglaševanja, da ljudje sploh lahko najdejo tega novega ponudnika. Pa veste, katera je največja pomanjkljivost, ki jo ima optimizacija spletnih strani, pa čeprav je tako zelo učinkovita? Največja slabost, ki jo ima optimizacija spletnih strani, je v tem, da traja kar nekaj časa, da se spletna stran pod iskano ključno besedo nahaja na 1. strani. Lahko je to obdobje dolgo tudi leto dni ali več.

 

Kljub temu, da traja toliko časa, da da optimizacija spletnih strani prve rezultate, se je vsekakor smiselno odločiti zanjo

Na dolgi rok je optimizacija spletnih strani vsekakor najbolj smiselno spletno oglaševanje, kar jih obstaja. Zakaj? Razlog je povsem enostaven. Če se spletna stran enkrat nahaja na prvem mestu, je sicer podjetju, pri katerem se optimizacija spletnih strani izvaja, treba plačati nek dogovorjeni znesek, ki pa je popolnoma neodvisen od tega, koliko boste vi prodali in tudi neodvisen od tega, koliko ljudi bo obiskalo vašo spletno stran.

Tudi če boste prodali za nekaj tisoč ali pa celo deset tisoč evrov, to nima prav nobenega vpliva na ceno, kar je popolnoma drugačno od AdWords oglaševanja, za katerega pa je treba plačati za čisto vsak klik na spletno stran, kar pa v primeru velikega števila klikov postane izjemno drago. V podjetju Dominatus tako vsekakor svetujejo, da se odločite na začetku za AdWords, v kolikor ste v panogi, ki jo išče in potrebuje ogromno ljudi, hkrati pa se izvaja tudi optimizacija spletnih strani. V podjetju Dominatus se na primer optimizacija spletnih strani plačuje šele takrat, ko se spletna stran nahaja na 1. strani iskalnika, kar pomeni, da optimizacija spletnih strani, razen začetnega stroška, ni noben dodan strošek dokler ni doseženih rezultatov.