Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Chia semena naj bodo iz ekološke pridelave

Chia semena naj bodo iz ekološke pridelave

4 maja, 2017

Glede na to, kakšna je danes onesnaženost zraka in predvsem kakšna škropiva vse se uporabljajo, pa so še vedno dovoljena, si je vsekakor zelo dobro čim več hrane kot le gre zagotoviti iz eko pridelave. Žal vse ne gre, chia semena pa vsekakor grejo. Morda ste že slišali za chia semena iz ekološke pridelave, saj so zadnja leta kar nekako moderna prehrana zaradi vseh prednosti in pozitivnih lastnosti, ki jih imajo.

Dodaten razlog, da se kupijo chia semena iz ekološke pridelave, je tudi v tem, da se te hrane ne kuha, da se jo je lahko kar popolnoma neskuhano ali drugače predelano, zato je še posebej pomembno, da chia semena niso ne vem kako zelo škropljena. Že tako ali tako je zrak zelo onesnažen, vsa dodatna škropljenja pa chio naredijo manjvredno, hkrati pa tudi eko pridelava ne pomeni, da se chia semena ne škropi, pomeni le, da se uporabi drugačna škropiva, ki niso tako strupena, torej že tudi tukaj ne moremo reči, da gre za popolnoma ekološko pridelavo.

Če si želite, da bi si zagotovili zagotovo takšno, ki bi bila eko pridelava, potem jo kupite pri podjetju Malinca, saj v njihovi spletni prodajalni poudarjajo pomen samo takšne pridelave in ponudbe, torej stremijo s celotno ponudbo k temu, česar za čisto vse prodajalce nikakor ne moremo reči in ne trditi. Zato je vsekakor priporočljivo, da se za nakup chie odločite pri njih in ne v kakšnem Mercatorju ali podobnih trgovinah, saj nikakor ne morete biti tako zelo prepričani o izvoru.