Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Cena fasade je pri novogradnjah ugodnejša od tiste, ki jo obnavljamo

Cena fasade je pri novogradnjah ugodnejša od tiste, ki jo obnavljamo

9 januarja, 2016

Fasade so zagotovo zaključni element vsake stavbe, ki morajo prenašati močno žgoče sonce, ki lahko vpliva na barvo fasade, prav tako pa mora tudi ščititi pred mrazom oziroma hudo zimo. To morajo nuditi tako za novo kot stare hiše. Še lepše pa je, če so fasade takšne, da ščitijo tudi pred umazanijo. Vsekakor pa je cena fasade pri novogradnjah ugodnejša, od tiste ki se jo obnovi in to kar za deset odstotkov, in sicer iz razloga ker stare fasade potrebujejo malo več dela kot pa novogradnje. Fasade, ki so nove, se namreč izognejo emulziji oziroma čiščenju, kar ni majhen strošek, poleg tega pa pri obnovi potrebujemo tudi nove fasadne police, saj so po končani izvedbi fasade malenkost širše, čemur se pri novogradnji tudi ne izognemo. Ključno je torej dodatno delo.

Seveda pa na slovenskem trgu obstajajo različne vrste fasade, kar pomeni, da lahko izbirate med parapropustnimi, kontaktnimi ter prezračevalnimi, ampak do sedaj so najbolj pogoste kontaktne. Te fasade so sestavljene iz slojev visokoizolatvnih plošč, ki so povezani med seboj, sloji ki jih lahko vežemo na različne konstrukcije, pa so iz stiroporja ali mineralne volne. Če želite imeti čim manjši končni račun za izdelavo, pa je bolj primerna odločitev stiropor, saj je volna dražja, ampak vsekakor kvalitetna, saj nudi dobro zvočno izolacijo ter temperaturno stabilnost, ampak tudi stiropor ima nekaj prednosti v prvi vrsti je cena nato homogenost in dobra toplotna prevodnost.

Vse je seveda odvisno od vaših želja in zmožnosti, bistvo vas sama izdelava in končni izdelek prepriča, navduši in vam da tisto pravo potrditev, da ste dom končali tako kot ste želeli in da bo vaša hiša tisti prostor, kjer se boste počutili najboljše.