Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Brizgalni tiskalniki

Brizgalni tiskalniki

20 januarja, 2013

Brizgalni tiskalniki so optimalna izbira za vse tiste uporabnike, ki občasno tiskajo tako fotografije kot tudi tekstovne datoteke in iščejo cenovno ugoden tiskalnik za svojo uporabo. Vendar naj vas nizke cene ne premamijo – pred nakupom se je potrebno dobro pozanimati, katere lastnosti in funkcije vam posamezni modeli ponujajo in kaj v resnici potrebujete. Glede na široko ponudbo različnih modelov na trgu je potrebno v prvi vrsti razmisliti o hitrosti tiskanja, kvaliteti tiska (ločljivost tiska), potrebnemu formatu papirja in možnosti dvostranskega tiskanja.

Brizgalni tiskalniki so primerni za domače tiskanje fotografij, zato morate, če želite visoko kvaliteto fotografij, razmisliti o foto brizgalnem tiskalniku, ki bo natisnil obstojne fotografije visoke kakovosti. Zelo pomemben dejavnik pri odločitvi nakupa določenega modela brizgalnega tiskalnika so kartuše. Brizgalni tiskalniki imajo lahko eno ali več kartuš, nekateri modeli jih imajo celo pet ali več. Zelo pomembno je, da se ozrete po modelih, ki vam ponujajo ločene kartuše, saj lahko v primeru porabe posamezne barve zamenjate samo manjkajočo kartušo in ne vseh hkrati, kar vam bistveno prihrani pri vaši denarnici.  Prav tako priporočamo, da se pred nakupom določenega modela pozanimate tudi o možnostih in cenah posameznih kartuš. Za nekatere modele brizgalnih tiskalnikov je namreč mogoče dobiti tudi nadomestne ali obnovljive kartuše, ki so cenovno dosti bolj ugodne od originalnih, kar v vsej življenjski dobi tiskalnika bistveno zmanjša strošek izpisa na posamezno stran. Vas zanimajo stroški kartuše?