Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Boljši obračun plač na delovnem je končno tu!

Boljši obračun plač na delovnem je končno tu!

29 julija, 2017

V tem prispevku si bomo pogledali, kaj vse pravzaprav nudi sistem oziroma program, ki se uporablja za obračun plač pri raznoraznih podjetjih danes. Kot že omenjeno, si bomo pogledali sistem za obračun plač in pa tudi, kaj imamo poleg tega še na voljo. Vemo torej, da sta programska oprema in sistem, katerega uporablja podjetje za vodenje evidence in obračun plač, izredno pomembna, saj le z dobrimi aparati in programsko opremo lahko zreduciramo izgube in pridobimo tako na času kot tudi na denarju. Tu pa govorimo ravno o tem, saj poleg sistema za obračunavanje plač in drugih prejemkov podjetje nudi vrsto drugih storitev in opreme.

 

7 primerov storitev in strojne opreme za lažji obračun plač in drugih temu podobnih opravil

Poglejmo si torej najprej dva primera take storitve in za kaj se uporabljajo.

  • Projektne storitve, kjer podjetje svetuje in pomaga določenemu podjetju vpeljati svoje sisteme in opreme za obračun plač in vodenja evidence prisotnosti.
  • Veliko pozornosti se kaže tudi tehnološkim kompetencam, kar pomeni, da podjetja, ki skušajo izboljšati dela kot so obračuni plač, strankam svetujejo in jim pomagajo načrtovati ter razvijati poslovne aplikacije.

Poleg strokovnih nasvetov pa je potrebno omeniti še par primerov strojne opreme, ki so nam na voljo za pospešeno obdelovanje podatkov na raznih področjih ne samo za obračun plač.
Primeri take opreme so:

  • Čitalniki za identifikacijo
  • RFID kartice in dodatki
  • Oprema za video nadzor
  • Varnostne zapore in vrtljiva vrata
  • Hotelska oprema in drugo

Seveda imamo poleg zgoraj navedenih storitev in opreme na voljo tudi razno programsko opremo, tako za obračun plač, kot tudi marsikatere druge storitve. Fokus je torej na avtomatizaciji vseh področjih podjetja ne samo, ko gre za obračunavanje plač in drugih prejemkov. Sedaj torej vemo, kaj vse nam je na voljo poleg programa za obračun plač, le odločitev je na vas samih za najboljšo opcijo.