Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Bolečine v križu

Bolečine v križu

29 marca, 2012

Z bolečino v križu nas naše telo opozarja, da ne živimo zdravo. Le redko se razvije v resno bolezensko stanje, vendar vseeno povzoroča velike tegobe. Bolečine v križu se pogosto razvijejo zaradi nepravilnega ravnanja na delovnem mestu in stresa, poveznega s službo. Z upoštevanjem sledečih napotkov se bomo na delovnem mestu počutili bolje, manjša pa bo tudi možnost, da nas bodo kasneje napadle bolečine v križu.

Hrbtenica je najbolj na udaru pri delu v stoje. Pri delu v stoječem položaju bodimo vedno pozorni, da stojimo v stabilnem položaju na obeh nogah in izravnano. Pri sklanjanju in pobiranju težkih bremen pa bodimo še posebej pozorni na nesunkovito upogibanje hrbetnice. V stoječem položaju hrbtenica porabi več energije, vendar je še bolj obremenjena med nepravilnim sedenjem. Sedišče mora imeti naslonjalo, najboljša so ergonomsko oblikovana. Tudi na tem mestu je ključna pokončna telesna drža ter, kar ne bo preveč razveselilo šefa, redni kratki premori in sprostitev.