Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Ali mi poravnava denarja pripada, če se ob delu poškodujem?

Ali mi poravnava denarja pripada, če se ob delu poškodujem?

25 oktobra, 2017

Poravnava-Odskodnina-logoVsi vemo, da dandanes v svetu izjemno hitimo, tako na poti do službe kot tudi na poti domov. Poleg tega pa še veliko ur in nadur delamo, da je delo opravljeno, šefi srečni, mi pa na koncu meseca dobimo plačo. Vse to je lepo in prav, dokler se nam ne pripetijo kakšne poškodbe. Zato je preventivno treba vedeti, da je poravnava za poškodbe telesa in materialne škode ob delu ali pa na poti vedno namenjena vsem, samo vedeti je treba, da jo lahko izkoristimo. V nadaljevanju tega članka si bomo pogledali točno, kaj potrebujemo, da bo poravnava pravično poplačana tistemu zaposlenemu, ki se je ob delu lažje ali pa težje poškodoval.

 

Sama poravnava odškodnine ne bo nikoli dovolj visoka, zato bodite pri delu pozorni, hkrati pa se izobrazite tudi o tem, kako visoka poravnava vam pripada

Zase moramo poskrbeti sami. Nihče drug tega ne bo naredil na mesto nas. Prvi korak, da bo poravnava odškodnine zadostna in predvsem pravična, pa je to, da se zavedamo in smo seznanjeni s celotnim postopkom in dokumentacijo, ki je potrebna, ko do tovrstnih primerov pride, saj ko smo poškodovani, ne bomo rekli, da je prepozno, kajti to ni res, ampak so pa že tako ali tako dovolj boleča sama nesreča in pa telesne poškodbe, kaj šele izobraževanje v takih trenutkih o odškodnini in tem ali je poravnava le-te pravična ali ne. Zato vam polagamo na srce, da se seveda nezgodam izogibate in ste pri delu pazljivi in upoštevate navodila za varstvo pri delu, zraven pa še, da se preventivno izobrazite tudi o stvareh, ki vam v primeru nesreče, priskrbijo vsaj dobro poplačano odškodnino.

Nekaj nasvetov in stvari, ki jih je dobro imeti, da bo poravnava taka, kot je treba pa so:

– natančen opis kje, kdaj in kako ste se poškodovali

– izpolniti je treba tudi obrazec ER- 8. Le-tega izpolni delodajalec

– dokazi, kot so fotografije in pisne izjave morebitnih prič

– vse zdravniške izvide in dokumentacijo

– podatke o zavarovalni polici vašega nezgodnega zavarovanja