Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Ali je možno fotokopirni stroj zgolj najeti?

Ali je možno fotokopirni stroj zgolj najeti?

19 septembra, 2016

Kratek in jedrnat odgovor na zastavljeno vprašanje, je DA. Fotokopirni stroj je možno zgolj najeti. Hkrati pa je to tudi zelo dobra poslovna odločitev. Namreč, v kolikor se odločite za najem fotokopirnega stroja, saj tako ne boste imeli z njim nobenega dela, vse kar bo vaša naloga, je to, da boste skrbeli, da je v njem stalno papir in da najemodajalca pravočasno obvestite, da v napravi zmanjkuje črnila, bodisi je to kartuša ali toner ter da jih sproti obveščate, v kolikor vam fotokopirni stroj sporoča, da npr. gre proti koncu življenjska doba bobna ali glave, oz. če vam naprava sporoči karkoli.

Najem fotokopirnega stroja je pametna odločitev tudi v kolikor se odločate, da boste fotokopirni stroj kupili, saj lahko na takšen način fotokopirni stroj najprej preizkusite ter se na takšen način prepričate, ali je to dejansko naprava, ki jo v vašem podjetju oz. domu potrebujete ali bi bilo bolje, da se odločite za nekaj drugega. Torej, enostavno ima najem veliko prednosti, če se pa dogovorite še za zmerno ceno, jih pa sploh nima. Preračunati morate, koliko stane sama naprava, koliko stanejo tonerji ali kartuše, koliko stane morebiten servis, koliko vedno potrebna tehnična podpora in vse ostale podrobnosti, ki jih je možno in mogoče pričakovati in šele nato potegniti končno črto, ali se vam bolj splača fotokopirni stroj najeti ali ga kupiti?

Najem lahko traja zgolj določeno obdobje in se lahko šele potem odločite, da boste fotokopirni stroj kupili, ali pa ga takrat preprosto vrnete lastniku.