Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Ajdova kaša je splošno uporabna, samo najdite recepte

Ajdova kaša je splošno uporabna, samo najdite recepte

24 julija, 2017

Ajdova kaša je sicer pri nas znana že vrsto let, vendar pa je vmes kar nekoliko potonila v pozabo in so jo smatrali bolj za hrano revežev kot pa izdelek, ki je zelo zdrav in zelo uporaben. Zadnja leta lahko tako ponovno opazimo zanimanje zanjo in tudi gostišča so jo uvrstila na svoj jedilnik, saj je toliko zanimanja zanjo. Nekaterim je ajdova kaša tako dobra, da jo uživajo tudi kot samostojno jed, zelo radi pa ji dodajo gobice in kislo smetano. Je pa kar nekako najbolj znan ta način priprave, medtem ko se kar nekoliko pozablja, da se lahko ajdova kaša pripravi tudi na druge načine.

 

Odkrijte več načinov priprave, številni recepti so na voljo na spletu in ajdova kaša bo lahko večkrat na vašem jedilniku

Že samo zelo hiter pogled na splet ali pa novejše kuharske knjige razkrije, da se lahko ajdova kaša uporablja tako v predjedeh kot tudi glavnih jedeh, lahko je kot priloga ali pa glavna jed, lahko pa se uporablja tudi v sladicah in solatah. Da, res se lahko ajdova kaša uporablja kjerkoli. Če le imate vsaj malo žilice za pripravo hrane in malo volje za raziskovanje načinov uporabe, potem zagotovo ne bo težava porabiti tistega kilograma kaše, ki ste jo kupili v trgovini. In ko boste enkrat ugotovili, kako zelo uporabna je ajdova kaša, jo boste prav gotovo še kupovali in raje nadomestili s testeninami ali pa drugimi prilogami ali pa jo uživali kar za zajtrk. Res zelo veliko receptov lahko najdemo tudi na spletni strani podjetja Malinca, kjer se dobi tudi veliko splošnih nasvetov o tem živilu, predvsem pa so to recepti, ki so zelo zdravi in vsekakor tudi zelo okusni, saj se na tej strani trudijo ljudem zdrava živila čim bolj približati in tudi predstaviti. Mnogo jih veliko ljudi sploh ne pozna, kaj šele da bi jih uživali.